‘Airport Weeze moet open blijven’.

Magazines | Noord-Limburg Business nr 2 2006

| maart 2006 | Airport Weeze | achtergrond |

KvK en ondernemers:

“Airport Weeze moet open blijven”

“De Kamer van Koophandel staat voor de ondersteuning en ontwikkeling van de economie in de regio, de nabijheid van een luchthaven is daarbij een belangrijke vestigingsvoorwaarde voor ondernemers.” Loozen weet zich hierbij gesteund door de resultaten van recent in opdracht van de Kamers uitgevoerd onderzoek aan beide zijden van de grens.

Luchthaven versterkt

concurrentiepositie

De IHK Duisburg ontving 338 ondertekende steunbetuigingen. Dit naar aanleiding van de vernietiging van de vergunning door een Duitse rechtbank. Er kan overigens gewoon gevlogen worden vanaf Weeze. ‘De luchthaven is een belangrijke factor voor de versterking van de regionale economie en het vergroten van onze concurrentiekracht’ vindt 92% van de ondervraagden. Driekwart van de Duitse ondernemers (76%) denkt daarbij dat de sluiting van het vliegveld nadelige gevolgen zal hebben voor de eigen onderneming.

Groot belang

De nabijheid van de luchthaven is niet alleen van belang voor ondernemers in Duitsland en in Nederland. Ook de inwoners van de regio hebben inmiddels de weg naar de luchthaven weten te vinden. Niet langer bestaat de noodzaak urenlang onderweg te zijn naar verder weg gelegen vliegvelden. Het voordeel van de regionale luchthaven onder handbereik wordt breed ervaren. Een snelle peiling van de Kamer onder regionale ondernemers bevestigt dit beeld. De ondernemers maken niet alleen gebruik van Weeze. Men pleit ook voor nog meer bekendheid van de mogelijkheden die de luchthaven biedt en wijst nadrukkelijk op ook het privé-belang.

Discussie

Inmiddels heeft op Airport Weeze een discussieavond op het hoogste niveau plaatsgevonden. Voor- en tegenstanders gingen met elkaar de discussie aan. Volgens de Kamer van Koophandel ligt het in de lijn der verwachting dat de uiteindelijke uitspraak gunstig uit zal vallen voor Airport Weeze en het vliegveld dus open zal blijven. Helemáál zeker is dat dus nog niet.

Ontwikkeling

Ondertussen gaat de ontwikkeling van de luchthaven gestaag door. Zo gaat het internationaal opererende digitale drukbedrijf Vertical Vision zich er vestigen. Het is de eerste bedrijfsvestiging op de luchthaven annex industrieterrein. Bij de start is Vertical Vision goed voor vijf tot tien arbeidsplaatsen. Binnen drie jaar moet dat aantal zijn toegenomen tot tenminste vijftig. Vertical Vision legt zich toe op het vervaardigen van grote - tot vijf meter brede - bedrukte reclameuitingen. Vertical hevelde de productie op 1 maart over van haar Keulse vestiging naar Airport Weeze, waar een hal van 3500 vierkante meter is gehuurd. Vertical heeft voor ‘Weeze’ gekozen vanwege de verbindingen met Italië en Engeland vanaf de luchthaven. Het bedrijf heeft vestigingen in deze landen. In totaal heeft het bedrijf vijftien vestigingen, onder meer in Rotterdam en Weesp. Airport Weeze wil zich ontwikkelen tot Euregionaal logistiek centrum voor luchtvaart en bedrijvigheid. Er is 250 hectare bedrijfsterrein beschikbaar.

De Kamer van Koophandel voor Limburg Noord staat schouder aan schouder met de Industrie- und Handelskammer Duisburg: “Airport Weeze (Niederrhein) moet open blijven!”, zegt Harry Loozen, directeur van de Kamer van Koophandel Limburg Noord.

| BUSINESS | noord limburg | |

Uw adres voor tapijtreiniging, burostoelen reinigen maar ook voor onderhoud aan harde vloeren zoals linoleum, siergrind(strisso)

of natuursteen.

Voordelen:

• Uitruimen van kantoor niet nodig

• Droog in 1 uur

• Snel en professioneel

• Geen snellere hervervuiling

Ook na werktijd of op zaterdag geen probleem.

Vraag vrijblijvend een offerte of een proefreiniging.

delen:
Algemene voorwaarden Hosted by